110 som ingenting

Stall Dagbok / Permalink / 0
Shit vilken ponny jag har asså!! WOOWW idag var han värd miljoner. Idag kom den efterlängtade hoppningen och både jag och Chetser behövde verkligen något som bröt våran dressyr och skogsturs pass. Han tyckte det var sååå kul även om det ibland var lite läskigt när hindrerna höjdes så vi fick sänka ena sida och hoppa över en gång för att säkerhetskolla att han klara det men sedan hoppade han 110 som om det vore luft. Helt jävla underbart! Video finns på instagram ni bara måste SE!! Snälla Julia var med och stog på backen, all ära åt henne som sedan plocka undan allt.
(null)
(null)
Är han inte underbar? 110 oxer barbacka, det hade jag aldrig gjort om jag inte litade på honom så mycket som jag gör. 

Veckans tips - Spara pengar

Veckans Tips / Permalink / 0
I mean it, mitt veckans tips är att spara pengar.
 
Pengar är underbart på alla sätt och vis men det är lika jobbbigt att få tag på dem som de är att ha kvar de på kontot. Eller det var det för mig innan jag lärde mig några grejer. Som jag nu ska dela med mig av!
 
1. leta jobb i din bekantskapskrets - Jag brukar tex iblanld hjälpa mina släktingar om det behöver hjälp med något, oftast tar jag då 100kr i timmen och det är bra.  (trädgårdsjobb, gå ut med hundar, städa etc)
 
2. Välj jobb som du kan få OB-tillägg på (Obekväma arbetstider tex helg och kvällsjobb). De bästa stället att kunna få OB på är matbutiker, man själv kan ju oftast jobba då inte vuxna kan.
 
3. Jobba med något som du älskar, jag jobbade många år i stallet kolla i dina hemstall om de vill ha hjälp med olika pass eller lägg ut annons om att du kan va hästvakt om någon ska resa iväg osv.
 
4.Fonder, spara dina pengar och be din bank lägga in de i fonder och låt de växa där. Låter kanske lite vuxet men det fungerar faktiskt, be dina föräldrar eller din bank om hjälp.
 
5. Sälj kläder och prylar, gamla ridgrejer som inte används längre och sälj i facebookgrupper/hästnet/blocket. Mycket bra sak! Ta en dag där du bara grovrensar ditt rum och säljer allt du inte vill ha, inte bara ditt rum utan i stallet också, det är lätt att man samlar på sig massa prylar i onödan.
 
Det var mina 5 bästa tips? Har du något du vill tillägga? Kommentera.

A, B och C

Stall Dagbok / P&J, dressyr, hoppning, häst, ridning, ryttare, sommar, tävling / Permalink / 0
Idag blev det både Ares och Chester igen.
Tog Ares på dagen, Becka promenerade med honom medans jag mockade och fyllde på med torv.

Sen på kvällen runt 19 åkte jag ut till Chester. Planerade egentligen inte att rida men gjorde det endå, först ett kort ca 30 min dressyrpass på banan och sedan ca 1 timme ute i skogen med mycket galoppfattningar. 
(null)
Fotograf - Clara Gustafsson

Det känns lite som att jag tappat motivationen att rida Chester totalt. Jag tror mycket ligger i att våran väg skiljs åt om 3 veckor och det känns hopplöst att försöka träna in något som jag senare inte kan vidareutveckla... jag vet inte, kanske bara är känslor också. Han betyder så sjukt mycket och jag vill inte skapa ett starkare band. Eller så har vi bara en period där allt känns som skit. Jag ska försöka rycka upp mig själv och göra dessa 3 veckor till de bästa!

Har även bokat in en P&J på Bebban den 17/8, är supertaggad!! Kommer starta en 80 klass vilket känns alldeles lagom eftersom jag inte helt känner henne ännu.
Till top