Avramling på Bozzen

Stall Dagbok / Permalink / 0
Sen kväll i stallet idag igen, kom dit runt 21 och är hemma nu 23:40.
Pappa följde med för han ville rida Bozz vilket han också fick. Jag honom red till utebanan för jag vet att han kan dumma sig ute men han var otroligt duktig och skötte sig utan några som helst problem och jag blev riktigt överaskad faktiskt. 
Väl på banan började jag sätta igång honom och värma upp innan det blev pappas tur. Eftersom Bozz eller Bob som vi kallar honom är som han är så tog jag inga risker utan han fick gå med longeringslinan när pappa skulle rida och idag så gjorde han skänkelvikningar och travade lite!! Nu är det 4 gången på 25 år som han rider och det märks att han kan men inte är i form. Han litar inte riktigt på Bozz eftersom han vet vad han kan göra så där tror jag att det satt lite psykist till varför han spände sig så mycket just idag för det har han inte gjort när han red Ares.
 
Efter att pappa ridigt hoppade jag upp igen eftersom jag kände att han knappt rört på sig över huvud taget. Bad pappa plocka fram en bom som bara låg där på marken för att Bob skulle få något att fundera över, den glada hopphästen i honom fattade ju på en gång att han skulle över medans den dressyr tråkiga tanten som satt på envisades med att göra skänkelvikningar brevid och över från sida till sida. Han måste verkligen tyckt jag var sååå tråkig men sen lät jag honom galoppera över några gånger så han inte skulle hata mig för mycket. När vi red tillbaka till stallet skötte han sig återigen exemplariskt utan några konstigheter. Det var när jag skulle rida tillbaka till hagen som min vackra "avramling"  skedde om man äns kan kalla de det. Jag satt med mobilen och långa tyglar, jag såg att katten var där och tanken slog mig att han kunde bli rädd men sen tänket jag vafan det blir han nog inte han har ju sett en katt förut liksom. Men så fel jag hade... När vi kom upp brevid katten hoppa den till vilket gjorde så Bozz sköt in baken och tog ett galoppskutt framåt vilket jag med en hand och långa tyglar inte hade förberett mig inför, så ganska snabbt gled jag av honom och när jag väll var på backen så fortsatte han att backa och hålla på av någon anledning. Jag höll i tyglarna för kung och fosterland för jag visste att släppte jag skulle han skena iväg vilket jag varken hade tid eller ork för.. Aja inget allvrligt hände med mig utan fick lite blåsor på handen och ett mysigt skrapsår på knäet:(
Förlåt för att det inte kom något miljöinlägg idag och att inlägget om Baileys inte kom igår. Båda kommer att vara uppe innan söndag lovar!!
Till top