Hopponny och ridgymnasium?

Stall Dagbok / Permalink / 0
Chester, fantastiska Chester. Är så sjukt glad över den ponnyn så det finns inte. Han försöker verkligen alltid sitt bästa och vi har verkligen nått så mycket framgång tillsammans under våren. Är ju som ni vet ingen hoppryttare men idag valde jag endå att ställa upp ett räcke på 90cm och han bara flög över med god marginal och det kändes verkligen sååå bra och om det inte vore för sadlen som vi har nu så hade jag antagligen börjat hoppa mycket oftare efter dagens pass. Tanken från början var att hoppa studs eftersom jag vill träna upp hans rörlighet och kondition. Han skötte sig så bra! Jag försöker verkligen mitt bästa för att få upp konditionen på honom och det känns nästan som att jag hade behövt komma ut tre gånger om dagen för att han ska få röra på sig, alltså promenaad på morgonen, ridning vid lunch och promenad sent på kvällen. 
Provade även att rida på kimblewickbett idag vilket jag inte provat förut men jag tyckte han funkade ungefär samma som på vilket annat vanligt bett som helst.
Fotograf - Kristin Andresson
 
Efter jag varit hos Chester kom jag på att vi får ju idag reda på vilka gymnasium vi kom in på och jag kom faktiskt in på hästymnasiumet jag ville och kommar antagligen börja där med naturnatur. Det var inte oväntat att jag skulle komma in och jag har nästan 30 poäng högre än va den som hade minst kom in med och 20 över medium så jag är allt över nöjd. Det som är skönt ett ridgymnasium är att jag säkert vet att jag kommer få vara kvar hos hästarna. Hade jag tackat ja till det andra som jag också verkligen vill gå på för att det är så bra utbildning och mina kompisar ska börja där så är jag rädd att jag inte skulle ha någon tid alls över till mina små älsklingar.
 
När det kommer till Ares så skötte han sig också jättebra, vi red en slinga som var runt 1 timme skritt. Han dummade sig ibland genom att börja rygga eller hoppa sig åt sidan men säger jag bara till honom så slutar han. Han är så himla fin både att rida och att kolla på. 
Imorgon var ju tanken att jag skulle rida ut på min kompis men jag fick förhinder så kommer rida med henne på torsdag istället och kasta om i schemat lite, kommer antagligen bli mer ändringar i det men eftersom saker sker hela tiden och man måste vara snabb i svängarna för att orka och hinna med.
Onsdag: Ridhus
Torsdag: Uteritt
Fredag: Promenad
Lördag: Ridhus
Söndag: Uteritt
Fotograf - Kristin Andersson

Till top