Veckans tips - Att göra slut

Veckans Tips / Permalink / 0
I veckans tips vill jag dela med mig av mina erfarenheter och tips på vad man ska och inte bör göra enligt mig. Det kan ha med allt från dig själv till din ridning att göra. Tipsen är riktade åt alla och jag vill försöka hjälpa alla egoboosta sig själva för det är mycket viktigt. Om vi alla hade varit lite mer själviska/egoistiska i vardagen hade det varit enklare att älska sig själv och att lyckas utan att någon tycker man är konstig. Jag vill att alla ska kunna bli framgångsrika och hitta sin grej så se veckas tips som en vägledning. Jag kan inte lova att allas liv blir perfekta för att man följer mina tips men jag hoppas kunna hjälpa dig en bit på vägen.
 
Detta är första veckans tips och det lyder såhär: Gör slut med vänner som tar din energi. Jag ska förklara mig.
 
Det här med att ha vänner är viktigt för oss alla, men det är också vikigt att veta vilka som man ska ha kvar och vilka man ska "göra slut" med. Det gäller både i och utanför stallet. Att göra slut med någon som står en nära i vilket relationssammanhang som helst är svårt och man vill ju inte såra någon även om man vet att det är bäst för en själv att undgå personen. Hur vet man då vem som är en bra vän och inte? Det är svårt att veta förens det är försent men jag brukar utgå från att en vän som gör en eller flera saker av detta är i riskzonen.
 
- Tar energi istället för att ge.
- Håller inte sina löften och ljuger mycket.
- Finns inte där när du är ledsen eller behöver prata.
- Som inte låter dig vara med andra vänner utan blir svartsjuk.
- Försöker sabotera för din framgång eller inte blir glad över din prestation på tex tävling eller i skolan.
- Som försöker få dig att må dåligt eller trycker ner dig.
 
Hur gör man då slut på bästa möjliga sätt? Man väljer självklart själv hur man ska "göra slut" men man kommer få mer respekt om man gör det face to face isället för över telefon eller via sms. Jag skulle säga att innan det går så långt att du bara från ingenstans säger att du inte vill vara personens vän längre så ta ett snack. Bestäm en tid då ni ska träffas och berätta för personen hur du verkligen känner och upplever hela situationen. Kanske visste inte äns hon eller han att du upplevde situationen eller er relation på det viset. Komunikation är A och O och om du betyder något för den människan så kommer den att lyssna och ta till sig vad du har att säga.
Vad händer då om det går en period på några veckor och ingen förändring sker? Jo då träffar du personen igen, återupprepar förra gångens samtal och stärker exemplerna som är från de senaste veckorna och säger att för bådas skull är det nog bäst att ni inte umgås mer på ett tag nu. Att man gör slut betyder ju inte hej då för alltid utan mer som ett "Vi har nog vuxit ifrån varandra nu men vi kan ju ses i framtiden". Jag har några sådana exempel faktiskt tex en tjej jag träffade i stallet för många år sedan. Vi umgicks jätteeffektivt och efter ett tag sluta det bara med att vi bråkade konstant så vi beslöt oss för att ta en paus och nu tre år senare har vi tagit tillbaka kontakten igen. Ibland kan det stärka relationen att ta en paus, man måste få sakna varnadra lite så man inte tar vänskapen för givet. .
 
Detta var veckans tips. Jag hoppas ni gillar det och gilla inlägget om ni vill ha fler veckans tips i framtiden. Glöm inte att ta hand om dig själv och varandra.
 
 
Till top