Veckans tips - Spara pengar

Veckans Tips / Permalink / 0
I mean it, mitt veckans tips är att spara pengar.
 
Pengar är underbart på alla sätt och vis men det är lika jobbbigt att få tag på dem som de är att ha kvar de på kontot. Eller det var det för mig innan jag lärde mig några grejer. Som jag nu ska dela med mig av!
 
1. leta jobb i din bekantskapskrets - Jag brukar tex iblanld hjälpa mina släktingar om det behöver hjälp med något, oftast tar jag då 100kr i timmen och det är bra.  (trädgårdsjobb, gå ut med hundar, städa etc)
 
2. Välj jobb som du kan få OB-tillägg på (Obekväma arbetstider tex helg och kvällsjobb). De bästa stället att kunna få OB på är matbutiker, man själv kan ju oftast jobba då inte vuxna kan.
 
3. Jobba med något som du älskar, jag jobbade många år i stallet kolla i dina hemstall om de vill ha hjälp med olika pass eller lägg ut annons om att du kan va hästvakt om någon ska resa iväg osv.
 
4.Fonder, spara dina pengar och be din bank lägga in de i fonder och låt de växa där. Låter kanske lite vuxet men det fungerar faktiskt, be dina föräldrar eller din bank om hjälp.
 
5. Sälj kläder och prylar, gamla ridgrejer som inte används längre och sälj i facebookgrupper/hästnet/blocket. Mycket bra sak! Ta en dag där du bara grovrensar ditt rum och säljer allt du inte vill ha, inte bara ditt rum utan i stallet också, det är lätt att man samlar på sig massa prylar i onödan.
 
Det var mina 5 bästa tips? Har du något du vill tillägga? Kommentera.
Till top