Ares

Stall Dagbok / Permalink / 0
Nu presenteras den andra hästen här på hemsidan, säg hej till Ares. Ni som följt med på instagram ett tag vet redan vem han är. Han ägs av Johanna min kompis men eftersom hon är bortrest just nu så kommer jag att ta hand om honom den kommande veckan med start idag. 
Eftersom han har en skada så är det endast aktiv skritt som gäller, jag har inget problem med det utan tycker att skrittträäning är lika nödvändigt och bra som vilken annan gångart som helst. Jag träna öppna/sluta, mycket bågar/volter/serpentiner och lösgörande. Jag har gjort ett litet veckoschema om vart jag ska rida för att försöka få lite variation i ridningen både för mig och Ares skull. Idag var vi i ridhuset.
Söndag: Utebanan
Måndag: Promend
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Ridhus
Torsdag: Utebana
Fredag: Promenad
Lördag: Uteritt
Söndag: Utebana
Min farmor och farmors bror var även med och kollade på, farmor hade själv häst för X antal år sedan så hon tyckte det var kul att följa med ut och titta. Sedan åkte vi en sväng för att hälsa på Chester.
 

Första steget mot en bättre framtid

Ett miljövänligt stall / Permalink / 0
Här kommer första inlägget om hållbar utveckling. Inläggen om de kommer ni hitta i katogorin Ett miljövänligt stall. Detta kommer att bli som en serie. Detta är introduktionsavsnitttet.
 
Ingen vill göra fel och ingen vill förstöra för någon annan, allra minst sig själv eller de man älskar. Hur kommer det sig då att man förstör för alla andra och långsamt dödar dem man älskar? Är det brist på kunskap eller pengar eller är man bara lat helt enkelt? Vad man än har för anledning så är mitt mål att med så små enkla skillnader i sin vardag kunna skapa stor förändring för framtiden. 
 
Jag tror mycket ligger i hjärnan och alla kan relatera till tanken "Det lilla jag gör spelar ingen roll för den stora världen" men det är just det som det gör. Människor är flockdjur och vi litar på varandra det blir den här ringar på vatten effekten. Gör du något och berättar för din familj eller vänner "dethär är superbra, gör så och köp de produkterna för de är bra för miljön" så kommer det hänga på och göra lika dant. Allt behöver inte gå över en dag man behöver inte bli vegan och ändra hela sin livsvana bara för att göra något som gynnar jorden. Det räcker med alla de här smågrejerna, detaljerna för att man ska bidra. Ett inlägg om vilka detaljer och smågrejer man kan göra blir ett annat avsnitt. Förändring sker över tid genom att många fortsätter att ta olika steg i en hållbar riktning.
 
Planetskötare: Ett ord som beskriver vad jag vill att alla ska bli! Det betyder att man vill skapa ett bättre samhälle som är mer hållbart med hänsyn till oss, våra djur och jorden. 
 
 

Svettig ponny

Stall Dagbok / Permalink / 0
Till skillnad från igår blev det en tidig morgon i stallet, jag kände att jag ville komma ut innan värmen men det var förjäves. Eftersom att jag red så hårt på Chester igår så tänkte jag att jag tar det lugnare idag. Vi började med 25 minuter aktiv skritt, inget sölande här inte. Rygga upp och ner för en liten sluttning och sedan klättra i backen upp och ner tre gånger. Jag tror inte ni förstår min kärlek till den där backen den är ca 60m rätt upp, superbra! Sedan så fick han sträcka lite på sig genom att länga sin galopp på en 200m sträcka, riktigt roligt tyckte han. 
Fotograf - Emma Abrahamsson
När vi kom tillbaka rann svetten om honom och det är tugnt för mig eftersom jag tänker att nu red jag för hårt men det gör jag ju inte, det är bara väldigt varmt och han har ingen kondition. Jag svampade av honom och sen promenerade vi ca 20 min dels för att jag tyckte att jag inte skrittade av tillräckligt länge och sedan för att jag vet att det första han kommer att göra när jag släpper ut honom i hagen igen är att rulla sig vilket han också gjorde men tänkte att det fastnar inte lika mycket om han hinner torka lite.
Till top