Introduktion om mig och om TryggtStall

/ Permalink / 3
 Hej och välkomna till TryggtStall.se
Jag heter Amanda Thorell, en tjej som lever för hästar sedan barnsben. Jag är uppvuxen och bor i hästkommunen Haninge söder om Stockholm hos min pappa men jag varvar även med att bo i Saltsjö-Boo med min mamma. Jag har märkt ett problem i vårt samhälle, för mycket plast och för lite återvinning. Under min uppväxt i stallet har jag märk att bristen på kunskap om hur man kan få stallet mer miljövänligt är större än vad man kan ana, det saknas källsorteringar och återanvändande. Jag har länge funderat på alternativa lösningar och det är här ni kommer läsa om vad jag kommit fram till. Eftersom det är hästar som jag brinner för så är det där jag kommer ha mitt fokus. Produkterna jag kommer skriva om/erbjuda kan självklart användas utanför stallet också. Jag har ett långsiktigt mål att alla ska ha möjlighet att med små förändringar i sin vardag kunna bidra till en bättre miljö och framförallt minska plasten och dess påverkan på oss och miljön. 
Fotograf - Clara Gustafsson
Jag vill inte bara att man ska känna sig säker i stallet utan också trygg, ingen ska behöva utstå mobbning och ingen ska heller känna sig utanför eller ensam. Jag strävar starkt efter att utöka chanserna för hästterapi och förhoppningsvis inom snar framtid låta människor komma och ta hand om hästar jag har för att må bättre. För att alla har rätt till att må bra. 
Om mig och hästarna
Ni som har följt mig på instagram ett tag vet att jag tidigare var Team.Thorell och att man där kunde följa mig och Chester. Chester är en svensk ridponny valack född 08, vi fokuserarar främst på dressyr och målet är att utbilda honom så han klarar en LA:1 med över 70%. Bilden är från en LC 21/4-18. 
 
Fotograf - Kristin Andersson
Men jag rider inte bara Chester utan ni kommer få se en del andra hästar här men ni får en närmare  introduktion till de när jag ridit eller tagit hand om dem senare. 
 
RS - TryggtStall
Hur kom det sig så att jag har köpt en hemsida , och skriver det här just nu? Jo, jag vill göra skillnad och när jag fick brevet om Rookie Startups tog jag chansen. De hjälper mig med allt möjligt inom företaget och gav mig också ett startkapital för att kunna komma igång på riktigt. Sommarprogrammet hos dem är 4 veckor och första veckan så hade vi 3 dagar vi möttes och hade föreläsningar på Handelshögskolan i Stockholm sedan är det en träff i veckan så man kan få hjälp av sin handledare på plats. Dem finns alltid kontaktbara vilket jag tycker är riktigt bra när man jobbar hemma. 
Fotograf - Clara Gustafsson
Jag ville ju som sagt göra skillnad och när jag googlade runt lite så finns det nästan inga hemsidor alls som bidrar med information om hållbar utveckling i stallet och jag blev nästan irriterad när det finns sååå mycket man kan göra om man bara tänker lite. Jag har långsiktiga mål med denna hemsida, tex vill jag bidra i kampen mot mobbning och att det inte under några omständigheter är okej att känna sig ensam eller utanför i stallet, självklart ingenstans men mitt fokus är i stallet. Förhoppningsvis kommer jag kunna åka omkring och föreläsa om de viktiga punkterna 
• Hållbar Utveckling
• Kameratskap och gemenskap
Jag hoppas även kunna köpa in hästar som kan användas som stressrehabilitering för precis som jag skrev tidigare "Alla har rätt till att må bra, vi, djuren och jorden och vi måste ta hand om varandra".
Så tack RS för att ni gett mig chansen att få göra skillnad!
Fotograf - Clara Gustafsson
 
Alla inlägg som hör till en speciell katogori kommer läggas in i mappar så ni så enkelt som möjligt ska kunna läsa det ni tycker är intressant.
 
Jag hoppas ni är lika taggade som mig att följa med på denna resa och bidra till en hållbar utveckling - för våran framtid.

 

 
#1 - - Carina Åkerström:

Ser jättebra ut!
Det ska bli spännande att följa dig.
Lycka till!

Svar: Tack så mycket!
Amanda Thorell

#2 - - Anonym:

Jättefint skrivet lycka till !!

Svar: Tack så jättemycket!
Amanda Thorell

#3 - - Jeanette skogh :

Jättefint skrivet lycka till !

Svar: Tack så mycket!
Amanda Thorell

Till top