Veckans tips - Lifehacks

Veckans Tips / Permalink / 0
I veckans tips kommer jag dela med mig av mina 5 bästa lifehacks så vi kör igång!
 
Lifehack nummer
 
1. Vi alla har ju den där varma sommarhjälmen som aldrig håller sig fräsch under sommarens heta träningar. Svetten rinner och det börjar helt enkelt lukta lite sisådär efter ett tag! Då har jag bästa lifehacket till dig!! Diy din egna luktbortagningsspray och få din hjälm fräsh som ny på bara några sprut! Kan det bli bättre? Tänkte väll det. 
Gör såhär: Ta en tom sprayflaska, fyll ca 1/10 med handsprit och resten med vatten. Skaka och sen är den klar at användas!! 
 
2. Åhh äntligen ska jag få ta lite fina bilder på mig och min fina häst nu när jag har hyrt en fotograf och köpt en ny jättefin klänning, trodde du ja! När hästen vägrar att ha öronen framåt finns det bara en sak du kan göra... nämnligen sätta på gnäggljud. Ja helt seriöst, det fungerar faktiskt. Prova själv så får du se.
 
3. Ni känner säkert igen den här känslan att allt måste vara perfekt när ni ska in på tävlingsbanan, hästen måste glänsa och lika så utrustningen. Helt plötsligt precis innan du ska gå in på banan ser du att din ridstövel skrapats mot staketet och fått färg på sig och även att din häst har blivigt rinnig i ögonen. Vad gör du då? Du hinner inte hämta en svamp och den är för stor och klumpig. Joo istället för att gå in mied en häst som har rinniga ögon och en halvröd stövel så tar du fram en oparfymerad våtservet! Funkar prima och är barsnligt enkelt att ha med sig överallt.
 
4. Är dina skydd också smutsiga och repiga? Du vet att du måste göra rent dem men orkar inte för att du är lat och vet att de kommer bli smutsiga på två sekunder igen. Så är det iallafall med mig... heh:( Men det finns faktiskt ett ganska bra tips som är väldigt enkelt. Det du behöver göra ärr att tvätta skydden (plastdelen) Sedan när det fått torka så sprayar du bara några lager hårspray på dem! Sen efter varje pass är det bara att borsta av dem. Viktigt att tänka på: Hårspray är mycket dåligt för miljön så det bästa är helt klart att ta en svamp och göra rent dem på det viset. Detta tipset är väll främst framtaget om man är iväg på meetings eller att det måste hålla sig snygga under en längre tid.
 
5. Sista tipset för idag är det tråkigaste i stunden men det roliagste att se tillbaka på och det är att skriva stalldagbok. Jag har gjort det sedan 2016, det började med en fysisk bok där jag varje gång innan passet (Hade då Billy) Skrev vad jag planerade att göra samt förväntningar på passet och efter så skrev jag vad vi gjorde och hur det gick samt vad vi kan träna på inför nästa pass. Det kändes meningslöst i stunden men när jag tittar tillbaka och läser vad jag skrev så inser man verkligen hur mycket man utvecklats och det är faktiskt riktigt roligt att läsa. När jag fyllt boken startade jag instagramkontot som idag är TryggtStall men då var Team.Thorell. Enklast och roligast är väll ett instagramkonto med bilder och vidoes och man kan ju välja själv om man vill vara privat eller inte men vem vet kanske är du Sveriges kommande störtsta hästinstagrmmare? Har du redan ett konto kommentera här nere så kikar jag in!
 
Det var mina 5 tips/lifehacks. Har ni några fler? Kommentera gärna nedanför isåfall. Jag avslutar detta inlägg med ett utdrag från min och Billys stalldagbok.
 
Datum: 6/5-2016    Tid: 9:30-10:30
Lektionsplanering: Idag ska jag träna skänkelvikningar i skritt och trav.
 
Efter ridpass: Vi gjorde inte så mycket skänkelvikningar men de vi gjorde blev riktigt bra. Första 30 min var jag på utebanan och när vi kom in i ridhuset tränade vi mycket balans på volter och utåtställning och inåtställning på de böjda spåren i alla gångarter och efter en stund blev han riktigt fint avslappnad och höll en stadig form.
 
Det vi kan tänka på: Rida med kortare tyglar och driva på skänkelvikningarna mer.
     
Fotograf - Stephanie Bissler
Bild på mig och Billy 
Vila i frid hjärtat, går inte en dag utan att jag tänker på dig<3


Till top